Petak, 2024-03-29, 12:14 PM
Hauptseite Registrierung RSS
Willkommen, Gast
Kalendar
«  Septembar 2011  »
Po.Ut.Sr.Če.Pe.Su.Ne.
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Slučajne Vesti


Muzika za download
Vesti


Statistika
Free Counter
Hauptseite » 2011 » Septembar » 1 » Koje boje su idealne za spavaću sobu?
1:24 PM
Koje boje su idealne za spavaću sobu?

Spavaća soba je za mnoge žene najvažnija prostorija u stanu, pa zato ulažu mnogo truda i vremena u njenu dekoraciju. Jedna od stvari na koju treba da obratite pažnju kada uređujete ovaj prostor jesu boje – kako nameštaja, tako i zidova. Pogledajte kakvu ulogu boje mogu igrati u sobi u kojoj spavate.

 

 

CRVENA

Crvena je boja koja svakome privlači pažnju – baš zato su njom označeni saobraćajni znaci i razna upozorenja. Male doze su najčešće efektnije od velikih, pa bi najbolje bilo da crvenom okrečite samo jedan zid, ili da u belu sobu ubacite crveni nameštaj. Pazite da ne preterate, jer u tom slučaju dekoracija može delovati agresivno.

 

ZELENA

Poznato je da zelena simbolizuje prirodu, harmoniju i kreativnost, pa je možete iskoristiti da biste stvorili opuštajuću sredinu. Najbolje bi bilo da je kombinujete sa drugim prirodnim tonovima, kao što su tamnobraon ili siva boja, odnosno boja drveta i kamena. Ako želite nešto drugačije, boja limete može vam podariti retro utisak.

 

  PLAVA

Ako želite da postignete umirujući efekat, plava je najbolja boja za to. Zahvaljujući činjenici da se uklapa i sa modernim i sa tradicionalnim stilom, plava je popularna već duže vreme. Kombinovanjem sa belim i floralnim printom možete postići starinski izgled, a kombinacija sa svetlim drvetom delovaće moderno. Za one koji više vole nešto življu atmosferu, preporučuje se uklapanje plavih zidova sa nameštajem u zelenoj ili žutoj boji.

 

ŽUTA

Boja sunca podstiče dobro raspoloženje, pa ćete sigurno osetiti nalet energije odmah nakon buđenja. Povedite računa o nijansi – dok svetložuta i „bebi žuta" izazivaju prijatan efekat, previše jarka žuta može smetati očima. Ova boja dobro izgleda u kombinaciji sa ljubičastom, crvenom i zelenom.

 

CRNA

Crna je aristokratska, formalna, i simbolizuje prestiž. Ona čini da se druge boje ističu, pa bi bilo idealno da je kombinujete sa toplim bojama. Nemojte preterivati, jer previše crne može učiniti da prostor deluje manje. Spavaću sobu sa elementima u ovoj boji možete ukrasiti ogledalima i belim nameštajem.

 

Povezane teme: uređenje doma, spavaća soba, boje
Aufrufe: 613 | Hinzugefügt von: Admin6725 | Bewertung: 0.0/0
Kommentare insgesamt: 0
Vorname *:
Email *:
Code *: