Četrvtak, 2024-03-28, 6:12 PM
Hauptseite Registrierung RSS
Willkommen, Gast
Kalendar
«  Maj 2011  »
Po.Ut.Sr.Če.Pe.Su.Ne.
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Slučajne Vesti


Muzika za download
Vesti


Statistika
Free Counter
Hauptseite » 2011 » Maj » 14 » Finale "Evrosonga", Nina nastupa pretposlednja
12:39 PM
Finale "Evrosonga", Nina nastupa pretposlednja
DISELDORF - 

Finale 56. takmičenja za "Pesmu Evrovizije" biće održano večeras u "Esprit areni" u Diseldorfu, a srpska predstavnica Nina Radojičić sa pesmom "Čaroban" nastupiće pretposlednja.

Takmičari iz 25 zemalja u finalu će nastupiti sledećim redom: Finska, Bosna i Hercegovina, Danska, Litvanija, Mađarska, Irska, Švedska, Estonija, Grčka, Rusija, Francuska, Italija, Švajcarska, Velika Britanija.

Slede učesnici iz Moldavije, Nemačke, Rumunije, Austrije, Azerbejdžana, Slovenije, Islanda, Španije, Ukrajine, Srbije i Gruzije.

Pobednika 56. Evrosonga izabraće ravnopravno stručni žiri i publika, a pravo glasa imaće gledaoci "Pesme Evrovizije" iz svih država - učesnica ovogodišnjeg takmičenja, pri čemu ne mogu da glasaju za svog predstavnika.

U finalu premijerno će nastupiti direktni finalisti, predstavnici Velike Britanije, Francuske, Španije, Italije i Nemačke.

Veliku Britaniju će predstavljati popularna grupa "Blue" sa pesmom "I can", Španiju Lusi Peres, koja će izvesti melodiju "Que me quiten lo bailao", a Francusku operski pevač Amauri Vasili, sa pesmom "San" (Sonniu), koju će otpevati na korzikanskom jeziku.

Prošlogodišnja pobednica Evrosonga Lena Mejer ponovo predstavlja Nemačku, ovoga puta sa kompozicijom "Taken by a stranger", a posle 13 godina odsustva sa takmičenja, Italija je poslala mladog Rafaela Gualacija, koji će izvesti numeru "Follia d’amore".

Favorit je, sudeći po kladionicama, i dalje predstavnik Francuske, Vasili, dok su se šanse srpskoj predstavnici malo poboljšale.

Kladionice "Vilijam Hil" i "Pedipauer" predviđale su pre takmičenja da će Radojičićeva zauzeti 24, 22. ili 20. mesto u finalu, a nove kvote pokazuju da bi mogla da bude 18. ili 19.

Na listama kladionica znatno je pao predstavnik Bosne i Hercegovine, Dino Merlin, kome umesto četvrtog, predviđaju 11. mesto, kao i Keti Vulf iz Mađarske, koji je uoči Evrosonga bio pri vrhu.

Među prvih pet u finalu Evrosonga, po kladionici "Vilijam Hil", naći će se Francuska, Irska, Azerbejdžan, Velika Britanija i Estonija, a "Pedipauer" kao najboljih pet vidi Francusku, Irsku, Azerbejdžan, Veliku Britaniju i Dansku.

Najlošiji plasman prognozira se za Španiju i Litvaniju.

Direktan prenos finalne večeri najvećeg evropskog muzičkog takmičenja počinje u 21 čas na Prvom programu Radio-televizije Srbije.


Aufrufe: 597 | Hinzugefügt von: Admin6725 | Bewertung: 0.0/0
Kommentare insgesamt: 0
Vorname *:
Email *:
Code *: